Perzik en ham met rucola

 


Benodigdheden: 

Rucola

blik perzik

rauwe ham

olijfolie extra vierge

fijngehakte pistachenoten

Bamboeprikkers

Bereiding:

Verdeel de rucola over 4 schaaltjes of glazen. Snijd de perzik in blokjes. Rijg de perzik en ham aan vier prikkers.

Steek de prikkers tussen de rucola(glaasje) of leg ze op de rucola(schaaltje). Druppel er de olijfolie over en bestrooi met fijngehakte pistachenootjes. 


Aardappelsalade met sperziebonen, rode ui en chorizo



Benodigdheden voor 1 persoon:

zakje kant en klaar aardappeltjes met schil

klein handje sperziebonen

chorizo worst

halve rode ui

1 eetlepel mayonaise

1 theelepel mosterd

snufje zout/peper

1 theelepel thijm

Bereidingswijze:


Kook de sperziebonen gaar. Snijd ondertussen de rode ui in ringen en de chorizoworst in kleine stukjes. Meng de mayonaise met de mosterd, thijm en een snufje/zout peper. Meng de dressing met de aardappeltjes, sperziebonen, ui en chorizoworst. 

Deze aardappelsalade is warm, lauwwarm of koud eten. Lekker als maaltijd of bijvoorbeeld als salade bij de BBQ.

Rucolasalade met gevulde rosbiefrolletjes 



Benodigdheden:

200 gram rucola

8-10 plakjes rosbief

1 rode ui

100 gram roomkaas

bieslook

3-4 zongedroogde tomaatjes

pijnboompitjes

dressing naar keuze (Ik heb gekozen voor basilico salade dressing)

Bereiding:

Begin met het maken met de vulling voor de rosbiefrolletjes. Snipper een kwart van de ui en snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Vervolgens meng je dit met de roomkaas. Breng op smaak met een klein beetje zout. Neem een plakje rosbief en smeer aan de rand van het plakje een theelepel van de vulling. Rol het plakje rosbief op en strooi er nog wat verse peper over. Herhaal deze stap met de overige plakjes rosbief. Snijd voor de salade de overige 3/4 ui in ringen en rooster de pijnboompitjes. Doe de rucola in een schaal(of op het bord) Roer de uitjes en pijnboompitjes er doorheen en sprenkel de basilico dressing er over heen. Dan schik je de rosbiefrolletjes op de sla en klaar is kees!

Tip:

Je kunt de rosbief rolletjes ook serveren als borrelhapje. 

Stoofpeertjes salade met rucola en spek:

Benodigheden:

Rucola

Stoofpeertjes

spekjes

balsamico azijn

Bereiding:

Bak de spekjes bruin in de pan. Verdeel de rucola sla over een schaaltje of bord. Als de spek gaar is leg je deze ook op het bord/schaaltje. Gebruik het vet van het spek wat in de pan overblijft om de stoofpeertjes in te bakken en op te warmen. Drappeer de balsamicoazijn over de sla en spek. Haal de stoofpeertjes uit de pan en leg deze bovenop de rucola en spekjes. Serveer de salade direct.


Grapefruitsalade met pistachenoten:

Benodigheden(4 personen)

50 gram pistachenoten

2 rode grapefruits

2 avocado's

1 rode peper

1 sjalot

2 eetlepels wittewijnazijn

2 eetlepels zonnebloemolie

zout/peper

100 gram alfalfa

Bereiding:Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en hak ze daarna fijn. Verwijder met een scherp mes de schil en het wit van de grapefruit en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de partjes doormidden. Vang het grapefruitsap hierbij op. Snijd de avocado's doormidden. Verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de rode peper in de lenge in en schraap de zaadjes eruit. Spoel hem af en hak hem fijn. Pel en snipper de sjalot. Maak een dressing van azijn, het grapefruitsap, de olie en zout en peper naar smaak. Voeg de peper en sjalotsnippers toe. Was en droog de alfalfa. Meng alle ingrediënten voor de salade met de dressing en de alfalfa. Verdeel de salade over de borden en bestrooi hem met de pistachenoten.

Salade met frambozen en geitenkaas:

Benodigdheden:

  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 zakje veldsla (75 g)
  • 1 zakje bosuitjes (3 stuks), in dunne ringen
  • 100 g Bettine Chevre frais naturel 55+ (zachte geitenkaas), verbrokkeld
  • 1 bakje frambozen (125 g)

Bereiding:

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop de azijn met de olie in een kom. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de veldsla en bosuitjes over 4 borden en sprenkel de dressing erover. Verdeel de geitenkaas, de frambozen en de pijnboompitten erover. Lekker met knapperig brood

Spinaziesalade met katjang:

Benodigheden en bereiding:

Klop voor 6-8 personen(de salade is dan een bijgerecht bij indisch gehaktbrood en nasi of bami goreng) 2 eetlepels citroensap met 5 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels zoete chilisaus tot een dressing. Schep er 300 gram spinazieblaadjes door. Strooi 100 gram grof gehakte katjang pedis pinda's over de salade en serveer.

Salade met gegrilde perzik en geitenkaas:

Benodigdheden:

Rucola, gerookte spekjes, geitenkaas, pijnboompitten, perzik en balsamico azijn.

Bereiding:

Leg de rucola op het bord. Verdeel hierover de gerookte spekjes (van te voren natuurlijk in de pan gebakken) , verkruimelde geitenkaas, gegrilde perzik en de pijnboompitten. Besprenkel het geheel met balsamico azijn.