Stroopwafel soufflé:

24/11/2013: Een lekker toetje, evt met een bolletje ijs erbij.

Miniquiches met rucola en surimi:

24/11/2013: Pannetje uit de oven met hartige taart deeg, knoflook, peper, rucola, surimi, ei, creme fraîche en geraspte kaas. Lekker en snel klaar. (recept zie hoofdstuk ovenpannetjes)

Een lekker toetje voor in het najaar:

17/11/2013: Peer, appel en cranberries met crumble. Recept zie hoofdstuk ovenpannetjes. Lekker!!

Spaanse estofado(stoofvlees) met chorizo:

15/11/2013: Een heerlijk "herfstrecept" : Varkensstoofvlees met chorizo, champignons, krieltjes, tomatenpuree, kruiden zoals paprikapoeder, tijm ,laurierblaadjes, tijm gestooft in witte wijn. (recept zie hoofdstuk tajine)

Siberisch pannetje:

09/11/2013: een lekker toetje met cake, roomijs en eiwitten gezoet met poedersuiker( de eiwitten geklopt tot stevige pieken en onder de ovengrill laten kleuren). Recept zie hoofdstuk ovenpannetjes.

Ovenpannetje met courgette, zalm en kwark:

07/11/2013: op smaak gemaakt met knoflook,mosterd, peper/zout en bieslook. Gegeten met gebakken aardappeltjes.

Salade met gegrilde perzik en geitenkaas:

06/11/2013: Genoten van een salade die gemakkelijk te maken is maar toch ook heerlijk. Rucola met gerookte spekjes, verkruimelde geitenkaas, gegrilde perzik, pijnboompitten en witte balsamico azijn.

Scholfilet met prei en kerrieroom uit de oven:

05/11/2013: Lekker en simpel en ook nog wel redelijk gezond(geen room maar créme fraîche gebruikt). Gegeten met aardappelpuree.

Gemarineerde marokkaanse kip met fruit en aardappeltjes:

27/10/2013: Het huis ruikt helemaal naar de kruiden van de kipmarinade en de knoflook en rozemarijn van de aardappeltjes die in de oven hebben gestaan! Lekkere combinatie zo samen.

Lasagne met zalm en geitenkaas:

25/10/2013: Vandaag Lasagne met zalm, geitenkaas, prei, tomaat en witte wijn in een ovenpannetje gemaakt.

Mexicaans pannetje:

24/10/2013: zojuist gekookt uit het boekje: In een pannetje: Nog even in de oven en smullen maar... Recept zie straks hoofdstuk ovenpannetjes.

Indiaase ananascurry met rijst:

22/09/2013: Vandaag uit mijn nieuwste kookboek 50 curries uit India, gekookt. Ananas met een marinade van mosterdpoeder en kuruma, gekookt in zelfgemaakte kokosmelk met kerrie, koriander, mosterdzaadjes en rode en groene peper. Het resultaat was wel heel erg pittig en daardoor eigenlijk niet te eten:( Toch ga ik dit recept zeker vaker maken (maar dan dus met minder peper) want de smaak was wel heel lekker en het lijkt me lekker gecombineerd met kipfilet, sperziebonen en rijst.

Aardbeien couscous met marokkaanse gehaktballetjes en pittige yoghurtsaus:

20/09/2013: Couscous met aardbeien, noten, peterselie, oude kaas en een dressing van citroensap, mosterd en olijfolie. Gehaktballetjes met rundergehakt, beschuit, ei, peper, zout, paprika, rozijnen en pijnboompitten. Aan griekse yoghurt peterselie en sambal oelek  toegevoegd.

Indiase viscurry

15/09/2013: Vandaag weer eens een ovenpannetje gemaakt. Dit keer gekozen voor pangasiusfilet met cocktailgarnalen in een saus van currypasta met kokosmelk. Gegeten met naanbrood en een frisse salade met tomaat, ananas, rode ui, koriander en limoensap.

Ons toetje:
Appel-perencrumble:

Rundvlees met kruiden, peer en couscous uit de tajine:

13/09/2013: Het blijft leuk om vlees te stomen met kruiden in de tajine. Vandaag rundvlees met kaneel, gember, safraan met daarbij ui, tomaat en peer met honing. Het recept ervan kun je vinden bij het hoofdstuk tajine. De couscous met citroen, koriander en gewelde rozijnen smaakte er heerlijk bij.

Kaastwisters met pesto:

01/09/2013: Voor een lunch met vrienden o.a. deze kaas-pesto twisters gemaakt. Het is erg leuk en eenvoudig om de twisters samen met de kinderen te maken (zie verder onder het hoofdstuk hapjes)

Gepofte aardappels met gorgonzola en spinaziesalade:

25/08/2013 Tijdens het boodschappen doen zag ik een receptje staan bij de supermarkt. Dit heb ik vandaag gemaakt. De aardappels heb ik besprenkeld met olie, knoflook en tijm en in de oven in ongeveer 30 minuten op 200 graden gebakken. De gorgonzola gemengd met dezelfde hoeveelheid zure room. Voor de spinaziesalade: eerst spekjes gebakken, pijnboompitten geroosterd en een rode ui gesneden. Dit alle drie over de spinazie verdeeld. Als dressing olijfolie, citroensap en balsamicoazijn met een beetje zout en peper door elkaar gemengd. Het smaakt erg lekker bij elkaar.

Gevulde sinaasappels met mango-roomijs:

18/08/2013: In mijn boek Weekendkoken een lekker toetje voor vandaag gevonden. Het vruchtvlees van de sinaasappels eruit gehaald en de schil gevuld met gepureerde mango, citroenlikeur, basterdsuiker en mascarpone. Daarna de sinaasappelhelften met het mangomengsel in de diepvries laten bevriezen en voor het opdienen ze gegarneerd met besjes en een paraplutje. Heel gezellig en lekker!

Spaanse tapasburgertjes met pikante doperwtjes en gekruide aardappelen:

17/08/2013: Via smulweb recepten voor lekkere spaanse bijgerechten gevonden. Het recept voor de tapasburgertjes heb ik wel aangepast. Ipv zelfgemaakte gehaktburgertjes heb ik kleine hamburgertjes gebruikt . Lekker met chorizoworst en een cherrytomaatje gegeten. Ik denk dat het ook heel lekker is om in plaats van het cherrytomaatje bv een stukje perzik of ananas te gebruiken. Verder heb ik olijfolie en kruiden zoals knoflook, oregano en rozemarijn toegevoegd voor een extra mediteranne smaak.

Normaal ben ik niet zo dol op doperwtjes maar nu gemengd met gebakken ontbijtspek, ui, tomatenpuree, kaas, peper/zout en ketjap manis was het erg lekker. Gekruide aardappeltjes zijn eigenlijk altijd lekker en kunnen bij veel verschillende gerechten gegeten worden.

Indisch gehaktbrood met banaan met daarbij spinaziesalade met katjang:

16/08/2013: En nu eens geen marokkaans maar indisch gekookt! Ook heel lekker.

Tajine met rundvlees, sperzieboontjes en knoflook:

14/08/2013: En weer in de tajine gekookt. Ik heb de smaak te pakken:) En eigenlijk juist door allerlei smaakmakers(marokkaanse kruiden) die het eten zo lekker maken raak ik verknocht aan het koken in de tajine.

Pastilla uit de tajine:

10/08/2013: Een recept gemaakt uit dit leuke kookboekje:

Wel even bezig geweest, maar goede hulp gehad van mijn dochter!

Spinazieplaattaart met ei en chorizo:

07/08/2013: Met ingrediënten die je meestal al in huis hebt kun je soms verrassende gerechten maken. Deze spinazietaart(oftewel pizza) is er één van. Ik heb hiervoor gebruikt: kant en klaar pizza deeg met tomatensaus, spinazie á la créme deelblokjes, chorizoworst,cherrytomaatjes, eieren en geraspte kaas. Het was heerlijk!

Couscoussalade met munt:

05/08/2013: Vandaag lekker druk. De hele dag gewerkt en 2 kleine logees(neefje van 10 en neefje van anderhalf) Daarom gezellig gaan BBQén. Gisteravond hiervoor alvast couscoussalade gemaakt. Recept zie verder onder het hoofdstuk van de tajine.

Je eigen soepje aan tafel vullen:

04/08/2013: Tijdens mijn vakantie(hoe kan het ook anders) ook weer een leuk kookboek tegen het lijf gelopen:

Net als fonduen en gourmetten is het heel leuk om samen aan tafel een soepje te vullen. Eerst een pan verse tomatensoep(2 uien, 1kg rijpe vleestomaten, 500 ml kippenbouillon(van tablet) gemaakt. Deze op een brandertje midden op tafel gezet en eromheen allemaal bakjes met soepgarnituur(basilicum blaadjes, peterselie, mini penne, croutons, taugé, gefruite uitjes, hamblokjes) Hiermee kon ieder voor zich dan zijn eigen soepje op smaak brengen. Lekker gegeten met stokbrood met kruidenboter.

Vakantie perikelen:

03/08/2013:

Ik ben weer terug van weg geweest. Lekker drie weken op vakantie geweest naar een leuke camping in Zeeland. Daar wat minder met koken bezig geweest dan thuis. Je weet wel hoe dat gaat op vakantie. Laat terug van het strand...nog even langs het zwembad en dan niet zoveel energie/zin om uitgebreid te koken. Hoewel we vaak wel gewoon gekookt hebben maar dan een simpele pasta of aardappeltjes met een salade. Niet echt iets om hier te laten zien.

Ik vind het wel leuk om onze "campingkeuken" te laten zien en natuurlijk kan de skottelbraai niet ontbreken als je een beetje lekker wil koken op een camping.

Een recept dat ik wel gemaakt heb op de camping is banaan met sinaasappel-kaneelsaus: gebakken banaan met een saus van sinaasappelschil, sinaasappelsap, poedersuiker, bruine suiker, kaneel, en amandelschaafsel.

Gemakkelijk maar toch lekker.. En verder gemengde fruitspiesen met een marinade van geraspte citroenschil, rum, bruine suiker, honing en sinaasappelsap. Ook heerlijk en toch nog een beetje gezond:)

Satépannetje:

10/07/2013: Een paar dagen druk geweest maar nu toch weer even tijd om een nieuw recept uit te proberen. Runderriblappen met sambal oelek, ketjap, pindakaas , kokosmelk en seroendeng. Gegeten met pandanrijst en komkommersalade.

Trakteren:

03/07/2013: gisteren getrakteerd op mijn werk. Een ricotta aardbeientaart met bodem van bastogne koek en een ricotta perziktaart met speculaas bodem (zie kopje taarten). Vandaag is het laatste stukje opgegaan :)

Aardappels in schil uit de oven:

30/06/2013: de aardappels besprenkeld met olijfolie en gekruid met knoflook, dille en tijm.  Ze gegeten met:

Salade met framboos en geitenkaas:

Lekker :)

30/06/2013: Stukje geproefd van de taart. Erg lekker:) Wel een taart voor volwassenen/oudere kinderen. Mijn zoon en vriendje vonden hem te zuur. Vandaag verder wel gezonde dingen eten..  Over 2 dagen ben ikzelf nl jarig en al die taart is natuurlijk niet zo goed voor de lijn :(

Feestelijke aardbeientaart:

29/06/2013: Morgen is mijn mannetje jarig. Daarom samen met mijn dochter Lisa deze taart gemaakt. Lief hé!

Tortellini met romige paprikasaus:

27/06/2013: Toch wel heel erg lekker een zelfgemaakte saus bij de pasta. Dit keer een saus met ui, geroosterde paprika, gezeefde tomaten,  basilicum, oregano, en een scheutje kookroom. De pasta geserveerd met verse basilicum, geraspte kaas en chorizo.

Pittige kip met abrikozen:

23/06/2013: Vandaag weer eens in mijn Tajine gekookt. Het hele huis ruikt nog steeds naar de kruidige kip, maar dat is helemaal niet erg :)

Salade met geitenkaas, spek en appel:

21/06/2013: Een lekkere snelle salade gemaakt met een heerlijke dressing van honing en witte wijnazijn.

Chocolade-sinaasappel cup cakes en aardbeienmuffins met roomkaas:

21/06/2013: Morgen viert Tom zijn kinderfeestje. Daarom alvast aan het bakken geweest. De choco-sinaasappel cup cakes heel simpel gemaakt via een baxmix van de Xenos. Het recept van de aardbeienmuffins gevonden op de site: www.yummyinmytummy.nl

www.lekkerensimpel.com 

16/06/2013: Heel leuk. Mijn recepten op de site van lekker en simpel.

June 13, Ingezonden door Miranda: gemarineerde kip met couscous uit de tajine

We hebben gisteren een recept ingezonden gekregen door Miranda. Het is een recept voor gemarineerde kip met couscous uit de tajine. Heb je zelf ook een lekker recept? Stuur je recept (met foto) dan naar info@lekkerensimpel.com


Chocoladetaart:


14/06/2013: Tom wilde heeeel graag een chocolade taart voor zijn verjaardagsfeest morgen. Dit is het geworden!

Quiche met tomaat, spinazie en brie:


13/06/2013: Nog spinazie over van het recept van gisteren en ook tomatensaus in huis. Daarom een lekker recept via internet gezocht zodat ik hier wat mee kon maken. Het recept gevonden via www.watertanden.be Daar zag het resultaat er zo uit:

Maar ik wilde graag mijn pannetjes gebruiken en heb de hoeveelheid van de ingrediënten daar op aangepast. Dit is mijn resultaat:

Gemarineerde zalm:

09/06/2013: Zalm gemarineerd met knoflook, allerlei kruiden, citroensap en wijnazijn. Gestoofd in de tajine samen met aardappeltjes, tomaat en paprika. Heerlijk...en gezond.

Gehaktballetjes uit de Tajine


met marokkaanse zoete aardappelsalade en brood met aïoli:

07/06/2013: Het recept van de gehaktballetjes heb ik gevonden op www.smulweb.nl en het recept van de marokkaanse zoete aardappelsalade via www.saladesenzo.nl Het smaakte heerlijk bij elkaar.. :) Het zijn ook leuke recepten om te maken voor als er vrienden komen eten. De salade kun je goed van te voren klaarmaken en in de koelkast bewaren. Wij hebben het nu ook koud gegeten.  De gehaktballetjes kun je ook heel gemakkelijk voorbereiden. Ze hoeven dan alleen nog maar in de Tajine gaar te stomen.

Kip kersen taart:

06/04/2013: Vandaag dus een kip kersen taart gemaakt. Danerole croissantdeeg, kipfilet, kersen, creme fraiche, mix voor kerriesaus(maggi/knorr) sambal, knoflook en geraspte kaas. Het smaakte prima..

Tomaten-pestolasagne:

05/06/2013: Een vegetarisch gerechtje uit één van mijn kookboeken gemaakt. Gegeten met een gemengde salade met yoghurtdressing. Morgen ga ik weer eens een hartige taart maken want dat hoofdstukje op deze site moet nodig aangevuld worden.

Gemarineerde kip met tutti frutti uit de tajine

met daarbij couscoussalade met granaatappelstroop en walnoot:

02/06/2013: Zojuist buiten in het zonnetje gegeten. En het eten was heerlijk! Ik heb een tjechisch kipgerecht gemaakt met daarbij een cousoussalade waarvan ik het recept via internet gevonden heb. Het recept is afkomstig van een meisje uit Groningen dat nu in Washington woont. Echt grappig. Ik vond couscous eigenlijk nooit zo lekker, maar nu met al die kruiden erbij en een dag van te voren gemaakt zodat alles goed in de couscous getrokken is..heerlijk!  Verder hebben we er naanbrood bij gegeten met aïoli (knoflooksaus). Ik ga het koken echt steeds leuker vinden, en de tajine, die ga ik vast nog vaak gebruiken:)

Tajine:

01/06/2013: Ik heb vandaag een tajine gekocht bij de xenos. Dit is een oude kookpan, uit Noord Afrika gemaakt van klei. De klei houdt de warmte goed vast waardoor de gerechten die je er in maakt gelijkmatig verwarmd worden en al sudderend langzaam garen.

Nu nog op zoek naar tajine recepten zodat ik aan de slag kan... Ik heb wel al een klein boekje hierover gekocht bij intratuin:

Toscaans gehaktbrood met basilicum saus:

01/06/2013: Gemaakt via het bovenstaand receptje dat ik meegenomen had uit de supermarkt. Gehakt met pijnboompitten, beschuit, eieren, pesto, zout en peper. Gebakken in de oven. Met daarbij een sausje van zure room, yoghurt, sjalotje en pesto.

Gegeten met  een simpele salade: rucola mix, komkommer, zongedroogde tomaatjes met basilico salade dressing.

Het resultaat:

De taart is niet uit elkaar gevallen... en was erg lekker.

Perzik ricottataart met speculaasbodem:

31/05/2013: Ik moet de taart nog gaan proeven en gaan kijken of e.a. niet uit elkaar valt als ik de taart wil gaan verdelen. Ik ben heel erg benieuwd. Als dit allemaal goed gaat dan ga ik deze taart ook maken voor het feestje van Tom. Dat het lekker is ,daar ben ik eigenlijk al wel van overtuigd maar het is altijd zo jammer als het er dan niet mooi uit ziet op het bordje. Wordt vervolgt...

Het recept komt gedeeltelijk uit onderstaand boekje. Alleen wilde ik graag een andere bodem maken. Vervolgens kwam ik op op de site www.allrecipes.nl en vond daar een recept voor ricottataart met speculaas bodem. Maar de vulling van het recept uit onderstaand boekje leek mij weer lekkerder(perzik, met daarop abrikozen jam en pistachenoten.) Dus vandaar een combinatie van de twee recepten.

Tagliatelle met gehaktballetjes en tomaten-pestosaus:

30/5/2013: ik vond het recept van deze pasta op de website: www.pastasite.nl  Wat mij betreft is dit recept goed gekeurd. Het is een heerlijke pittige pasta die snel en gemakkelijk te maken is.

Tortellini met spekjes en zalm:

25/05/2013: Een super lekkere pasta gemaakt (recept via www.smulweb.nl ) Eigenlijk had ik een recept gekozen met ravioli gevuld met kaas, gebakken spekjes, ui, zalm, peper en zout en bieslook. In de winkel hadden ze echter alleen ravioli gevuld met vlees en tomatensaus. Omdat ik het recept toch wilde maken heb ik er voor gekozen om tortellini gevuld met kaas te gebruiken. Deze combinatie blijkt dus ook erg lekker te zijn.

Spaans vispannetje:

23/05/2013: Vandaag stond er weer eens vis op ons menu.  Ik heb vandaag nl nog een recept gemaakt uit het boekje ovenpannetjes(destijds gekocht bij de Xenos, samen met de pannetjes) Een spaans vispannetje met pangafilet, chorizoworst, gele paprika, tomatenblokjes, peper en zout en amandelschaafsel. Erg lekker. We hebben er gele rijst bij gegeten..

Kiptaartje met dragon:

22/05/2013: weer een lekker recept gemaakt uit het boekje: Ovenpannetjes. Ik vind mijn pannetjes er schattig uit zien.

Pasta met pittige tomatensaus:

21/05/2013: Vandaag een lekkere pasta gemaakt.

Ik heb deze pasta eerder gemaakt voor een italiaans etentje met vrienden. Samen met de pasta met boursin. En met als nagerecht daarbij ricotta creme taart en perzik tiramisu.

Menukaart gemaakt door mijn 12 jarige dochter Lisa.

Bourgondisch kippannetje:

19/05/2013: Vandaag ook nog een recept gemaakt uit dit kookboekje. Een heerlijk kippannetje. Wel spannend omdat onze vrienden bleven eten en ik dit recept nog niet van te voren uitgeprobeerd had. Ik zou erg gebaald hebben als het dan toch niet lekker was geweest. Maar het was heerlijk!! We hebben het gegeten samen met ovenfrietjes en sla. De kinderen hebben knakworstjes met frietjes gegeten.

Kip, spekreepjes, ui, knoflook, tomatenpuree, bloem, rode wijn, italiaanse kruiden, peper en zout.

Lekkere recepten voor picknick:

19/05/2013: Vandaag met vrienden naar de hei in Ede geweest om de vliegeren en picknicken.

Lekkere hapjes gemaakt:

Wraps met zalm, sambasaus en rucola, wraps met rosbief, piccalilly/mosterd/roomkaas en salade van aardappeltjes,boontjes, rode ui en chorizoworst met een dressing van mayonaise, mosterd, peper, zout en tijm. Verder tomaatjes, komkommer, gekookte eieren en broodjes en krentebollen voor de kinderen.

Preisalade met ei & krabsalade met zalm:

18/05/2013: In het boekje hierboven stonden twee leuke recepten die ik wilde uitproberen. Twee tapas gerechtjes leuk om te maken als borrelhapje voor tijdens een feestje. Maar we hebben vandaag geen gasten en geen feestje.. daarom heb ik er geen kleine borrelhapjes van gemaakt maar broodjes voor de lunch. Hieronder de foto's van de hapjes uit het boek:


En dit is mijn resultaat: erg lekker! De salade's zijn zeker "feestjesproof".

Perzik en ham met Rucola:

16/05/2013

Een lekker voorgerecht / salade uit het boekje 40 salades & dressings van de Xenos gemaakt. 

Rucola sla, perzik & ham aan een prikkertje. Besprenkeld met olijf olie extra vierge en bestooid met fijngehakte pistachenootjes.

Frambozenbrownies met coulis:

16/05/2013:

Brownie's!! Altijd lekker..maar helemaal met frambozen en witte chocolade. En daarbij een soort zelf gemaakte frambozenjam die ze coulis noemen. Dat is een dikke saus of ingekookte puree van vruchten, in dit geval frambozen. Beide recepten gevonden op de site van de Allerhande.



Aardbeienplantjes en zaadjes voor kruiden:

15/05/2013:

Vandaag samen met mijn 10 jarige zoon Tom naar intratuin geweest om planten te kopen voor in onze tuin. Tom zag aardbeien plantjes staan en die moesten natuurlijk mee naar huis genomen worden. Lisa en Tom hebben daarna de potjes geverfd en de aardbeien plantjes geplant. Ik ben benieuwd of ik hier over een tijdje een lekker toetje of taart kan laten zien met onze eigen gekweekte aardbeien..

Verder ook nog zaadjes en potjes voor kruiden zoals basilicum, koriander en tijm gekocht.

Zalmcrumble met tomaatjes:

14/05/2013:

Een heerlijk recept gemaakt uit het boekje:

Zalm met zongedroogde tomaatjes en kruimels van boter, bloem, italiaanse kruiden en geraspte kaas.

Daarbij babyleaves sla met tomaat en komkommer en basilico saladedressing.


Witte chocolade aardbeientaart:

11/05/2013:

Gisteren voor moederdag een lekkere taart gemaakt voor mijn moeder, zussen + kinderen en onszelf natuurlijk.

Uit het boek Weekendkoken lekker relaxed:

Zo had de taart er ongeveer uit moeten zien:

Maar in plaats van de frambozen(hier op de foto) had ik gekozen voor een taart met aardbeien Verder was er nodig: chocolate chip-koekjes en boter voor de bodem. Daarbovenop kwamen dan de aardbeien en daar bovenop gesmolten witte chocolade met slagroom. Dit alles moest dan in de koelkast opstijven en voor het serveren moest je de taart ongeveer een half uur in de vriezer zetten en dan met een warm vochtig mes in vierkantjes snijden. 

Misschien heb ik de taart toch niet lang genoeg in de vriezer gezet thuis bij mijn zus maar in elk geval de taart kwam niet heel uit de springvorm en ik heb er dus niet zo mee kunnen opscheppen als ik eigenlijk had gewild :)  maar lekker dat ie was! En een foto kan ik hier helaas niet laten zien omdat ik vergeten ben er één te maken.  De volgende keer als ik dit recept weer maak dan maak ik het in aparte schaaltjes en dien ik het op als een lekker nagerechtje ipv als taart. 

Een lekkere salade

28/04/2013:

Vanmiddag naar een feestje geweest. Daarom bij thuiskomst een snelle salade gemaakt. Rucola met rosbief rolletjes gevuld met roomkaas, ui, zongedroogde tomaat en wat bieslook. Ik heb het recept via de website www.lekkerensimpel.com waar ik inmiddels al meer recepten van heb gemaakt. 

Zelf gemaakte tiramisu:

27/04/2013:

Lekker genoten van mijn zelf bedachte tiramisu met frambozen, witte chocolade snippers, bastogne koeken en frambozensiroop.

Het was echt heerlijk!!

Aardappelsalade met sperziebonen, chorizo en rode ui:

27/04/2013:

Zojuist een lekkere salade gemaakt. Via een recept van de site:www.lekkerensimpel.com. Wel zelf bedacht om chorizoworst toe te voegen. Nu nog even af laten koelen in de koelkast...

Leuk tijdschrift:

24/04/2013:

recepten+


Ik zag dit tijdschrift in de supermarkt en kon het niet laten liggen. Nog meer leuke recepten om uit te proberen.

Leuke website:

22/04/2013:

I love Tiramisu

www.i-love-tiramisu.nl voor wel 400 tiramisu recepten!

Maar, hoe maak je Tiramisu nu eigenlijk?

Tip 1: Gebruik verse eieren en Galbani Mascarpone, N°1 in Italia

Astuce 1

Tip 2: Meng de eierdooiers, de suiker en de mascarpone tot een homogeen mengsel.

Astuce 2

Tip 3: Klop de eiwitten op.

Astuce 3

Tip 4: Voeg voorzichtig de eiwitten aan het mengsel toe.

Astuce 4

Tip 5: Zorg dat de koekjes niet te nat worden: Doop ze 1 à 2 seconden in de vloeistof en haal ze er direct weer uit.

Astuce 5

Tip 6: Het mengsel van eieren, suiker en Galbani mascarpone is de BASIS voor de tiramisu.

Astuce 6

Nu kun je zelf je eigen tiramisu bedenken.

Een paar suggesties:

  • Vervang de lange vingers door speculaas, biscuit, of ontbijtkoek.
  • Vervang de koffie door chocoladesaus, rode vruchtencoulis, likeur, siroop.
  • Tussen de biscuit en het mascarponemengsel voeg je de ingrediënten van je keuze, toe bv : Frambozen, goudgebakken appeltjes, peren, of kokosnoot.

Ik ga deze week zeker iets uitproberen!! Dit wordt dus vervolgd..

Kookboeken:

19/04/2013: Deze week twee hele leuke kookboeken gekocht voor weinig geld.



Vandaag een eerste ijsje met banaan,dadels, yoghurt, melk, honing en vanilleextract zelf gemaakt.


Verder onderstaand boek gekocht. 

Wat mij betreft echt een aanrader! Hele leuke recepten en ook tips over welke groenten te combineren zijn met welke kruiden en ook een lijstje met handige 'vervangingen'voor als je iets niet in huis hebt. 

Het is vrijdagavond, dus ik heb vandaag voor een snel recept gekozen. Wraps met rosbief en piccalilly-mosterdsaus (roomkaas, piccalilly, mosterd, bieslook, zwarte peper).

Lekker hapje:

13/04/2013: 

Feta kaas hapje met spinazie, knoflook, ui, dille en pijnboompitten als avondeten gegeten, jammie!

Gewoon lekker aan het koken thuis:

12/04/2013:

Vandaag weer wat nieuws gemaakt en we vonden het erg lekker. 

Een pasta met lekkere romige saus van boursin met tomaat, ui, knoflook, champignons, spekjes en rucola.

En verder een no bake malteser cake. Dit is een 'cake' met maltesers die niet in de oven hoeft maar alleen een paar uur in de koelkast. Eet er niet teveel van want erg gezond is het niet, maar wel heel lekker! En ik ben dan wel aan het "lijnen" maar ik heb toch een klein stukje geproefd. Heerlijk!

Etentje met vrienden:

07/04/2013:

Gisteren voor goede vrienden gekookt. Het was een heerlijke avond waarin we veel gepraat hebben met elkaar en lang getafeld.  Onze kinderen hebben lekker met elkaar gespeeld en genoten van een zelfgemaakte pizza.

Voor de volwassenen had ik  gekozen voor een menu met een spaans tintje.

Voorgerecht:

voor de kinderen stokbrood met kruidenboter. Verder tappas toast, spaanse tomatenbroodjes (gekocht bij de Xenos), tapenade van zongedroogde tomaten, tapenade met sweet pepper(beide gekocht bij de Albert Heijn), pepertjes met kruidenkaas(Xenos) en zelf gemaakt tapasgerechtje: geitenkaas met honing omwikkeld met serranoham.

Hoofdgerecht: 

Spaanse aardappeltaart


Hartige taart met gehakt, kaas en tomaat

Een salade: Rucola, kipreepjes, druiven, pijnboompitten en mosterd dille dressing

Nagerecht:

Crema Catalana met appeltaart en vanilleijs